Brusselaars zijn bang om het openbaar vervoer opnieuw te nemen. La voiture sert pour 58% des km parcourus à Bruxelles (36% avant le corona)

Brusselaars zijn bang om het openbaar vervoer opnieuw te nemen

 

Traduction partielle : selon une enquête de l’Institut VIAS, une masse de Bruxellois ont peur du transport public (Corona virus) et se sont tournés surtout vers la voiture qui sert maintenant pour 58% des kilomètres parcourus, contre 36% avant le corona.

mobiliteitBrussel

26/6/2020 © Belga – BRUZZ

Delen:

Find BRUZZ on facebook / Find BRUZZ on twitter / Find BRUZZ on mail

ook in:

Nederlands / Français

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 26 juni 2020

Volgens de meest recente cijfers van verkeersinstituut Vias heeft de Brusselaar het openbaar vervoer massaal ingewisseld ten voordele van de auto en de fiets. Dat betekent niet dat de auto in absolute termen meer gebruikt wordt, want het aantal afgelegde kilometers is vanwege corona sterk gedaald.

De Brusselaars hebben het openbaar vervoer massaal ingewisseld ten voordele van de auto, en in mindere mate van de fiets en andere vervoersmiddelen. Vóór de lockdown werd de auto in vergelijking met andere transportmiddelen voor zo’n 36,4 procent van het totale aantal afgelegde kilometers buitengehaald. Na de lockdown geldt dat voor zo’n 58,1 procent van de afgelegde kilometers.

« Het is van belang te beseffen dat vooral het relatief belang van de auto is toegenomen, » vertelt woordvoerder van Vias Stef Willems aan BRUZZ. « In totaal werden er natuurlijk minder kilometers afgelegd, onder andere door de toename in het telewerk. Waar er in Brussel vóór de lockdown gemiddeld 29,8 kilometer per persoon per dag werd afgelegd, is dat na de lockdown slechts 16,8 kilometer. »

Retour en haut Retour haut de page